24 mars 2024

WUDANG WUXING GONG är en qigongform från Wudang. Varje element representeras av ett djur - djuren är sköldpadda, drake, orm, trana och tiger. 

Formen är förhållandevis lätt att lära sig och rolig att öva, ju mer man övar desto större blir hälsofördelarna och välbefinnandet. 

Denna dag fokuserar vi på draken och tigern, som vi inte hann med sist, men vi övar på alla djur.

Vi övar på Elements, Karlbergsvägen 55, kl 9.30-16.30 med en dryg timmes paus vid lunch.

Dagen kostar 1 250 kr som betalas till Odlalivets nordea: 116 38 10-3 eller swish: 123 699 2556.

Hjärtligt välkomna!


 RETRÄTT DEN 24-28 juni 2024

QIGONGFORMEN 28 LUNAR MANSiONS & MEDITATION 


28 Lunar mansion är en underbar qigongform som gör en mjukare och flexiblare och samtidigt starkare i kroppen. 
Meditaionen är daoistisk och heter Tugu naxin, andas ut det gamla och ta in nytt samt annan meditation för att bli fri från negativa tankar och känslor, så man kan befrias från förlegade vanemönster och återvitalisera energisystem, såväl fysiskt som psykiskt.
Både qigongformen och meditationen stärker och balanserar alla energisystem i kroppen.
Rörelser varvas med sittande meditation och för att verkligen gå in, känna efter och behålla effekten av övningarna kommer vi vara i tystnad. Jag talar när jag förklarar moment.
Under dessa dagar lär man sig en ny qigongform och meditationer, får en känsla av mer lätthet, frihet och glädje i kropp och sinne. Man brukar känna sig både utvilad och stärkt till kropp och sinne efter en sån här reträtt.
Det kommer vara inlagt föreläsning och frågestund mitt i och sista dagen på förmiddagen bryter vi tystnaden.
Det ungefärliga schemat är att varje dag startas med qigong före frukost, efter frukost blir det meditation och sedan qigong, efter lunch har vi siseta då man kan undersöka naturen och chilla, sedan övar vi igen ca två timmar före middag, och efter middag blir det ett lättare kvällspass eller föreläsning.


Retreaten hålls på Sju Sjöar som ligger i Öxnevalla, sydöst om Kungsbacka. Det är som namnet låter ett naturskönt område. Gå in på sjusjoar.se och se på bilder.
Retreaten startar den 24 med lunch och avslutas efter lunch den 28.
Maten kommer vara vegetarisk, närodlad och närproducerad, köket är med i Smaka på Västsverige och är ekologisk så långt det går.
Mat och logi: 4955 kr för dubbelrum, tillkommer 800 kr för enkelrum.
Kursen kostar 3750 kr.
Anmälningasavgift är 600 kr och kan betalas ju tidigare ju bättre för en säker plats, senast 15 mars.
15 mars betalas resterande 3150 kr.
Betala till odlalivets nordea: 116 38 10-3 eller med swish till odlalivet nummer: 123 699 2556
Jag återkommer när betalningen för mat och logi ska betalas till de som anmäler sig.Hjärtligt välkomna

Jana

 

QIGONGRESOR TILL KINA


Två uppskattade andliga hälsoresor till Kina. De som deltagit på dessa resor känner sig stärkta till kropp, själ och ande. 

Just nu kan man inte resa till Kina pga pandemin, resorna är uppskjutna tills vidare.

QIGONGRESA TILL WUDANG SHAN, 


Wudang shan har varit ett mål för daoistiska pilgrimer i många hundratals år. De vackra och stämningsfulla området är ett naturskyddat område som även utnämnts till unesco världkultuarv.
Vi håller till på Zixiao gong, Purpurmolnets palats, känt för att vara platsen där taiji quan grundades. Där får vi undervisning av en daoistisk mästare och vi kan lyssna på recitationerna och ceremonierna i temlet. Vi äter också samma fina vegetariska kost som de nunnor och munkar som bor i templet.
Två veckor som för en bortom tid och rum och dessutom får man en bra grund i qigong som gör att man kan fortsätta öva på egen hand. Det är två övernattningar i Beijing.


EN ANDLIG HÄLSORESA TILL TVÅ HELIGA BERG, ett lamabuddhistiskt och ett daoistiskt. Där övar vi meditation, qigong och vandrar för att få en djupare inlevelse i dessa andliga världar. Vi får möjlighet att träffa daoistiska mästare och buddhistiska lamor.
Vi får även ett smakprov på lite av kinas traditionella kultur i form av lektioner i matlagning, kalligrafi och musik.

Resan går till Sichuan och Yunnanprovinserna i västra Kina.  I Sichuan besöker vi Qingcheng shan, det berg där daoismens grundare Zhang Daoling verkade under Östra Han dynastin, för nästan två tusen år sedan. Vi kommer bo på Shangqing gong, Höga klarhetens palats, där det bor daoistiska nunnor och munkar. Där övar vi qigong och vandrar i berget. På templet serveras vegetarisk kost.

Efter sex nätter på Qingcheng shan flyger vi till Shangrila, en tibetansk stad i Yunnanprovinsen på över tretusen meters höjd, där vi besöker det största lamabuddistiska templet utanför Tibet. Sedan beger vi oss till Feilai si, där Meili xueshan (Kawa karpo på tibetanska) är beläget - en bergstopp på 6700 meter som vissa säger är det vackraste man kan skåda. Platsen är mycket helig för buddhister som reser hit på pilgrimsresor, då de även vandrar till den närliggande MIngyongglaciären. Under resan ska även vi besöka glaciären och dess kringliggande tempel.

Ifrån Shangrila flyger vi till Kunming, en stad på tvåtusen meters höjd, där vi stannar i tre nätter. Där kommer vi öva i parken om morgnarna, besöka varma källor och få välgörande massagebehandlingar.

Resan är 18 dagar med två övernattningar i Beijing, en på ditvägen och en på hemvägen.


Hälsoresor till Yunnan provinsen