QIGONG HÖSTEN 2022 

VID FÖLJANDE TILLFÄLLEN ÖVAR VI FRÄMST TIGERNS QIGONG, en mycket stärkande och renande qigongform:

6 september kl 9- 10:30 på Samadhi Yoga, Kåkbrinken16, hörnet Lilla Nygatan 9, priset är 350 kr.

27 september kl 9-10:30 på Samadhi Yoga, 350 kr.

4 oktober kl 9-10:30 på Samadhi yoga, 350 kr.

16 oktober 9:30- 16:30 med lunchpaus. HELDAG MED QIGONG & DAOISTISK MEDITATION på Elements, Karlbergsv 55.
1500 kr. Portkod får man efter att ha anmält sig.11-13 november RETREAT PÅ DALARÖ, DEN MYSTISKE KRIGARENS QIGONG OCH DE ÅTTA SITTANDE SILKESBROKADERNA, dessa övningar stärker vattenelementet och njurarna vars tillstånd avgör hur vi åldras bla, övningarna är mjuka och djupt stärkande, återhämtande och föryngrande. Silkesbrokaderna övas sittande. Vi startar vid kl 17 den 11 och slutar vid 16 den 13. 
3000 kr, plus delade matkostnader. Vi delar på matlagning. Retreaten hålls på vackra Dalarö prästgård.

Tisdag förmiddagarna på Samadhi kan man bara dyka upp på, heldagen och reträtten anmäler man sig till genom sms: 0707 348800 eller jana@odlalivet.se.
Betala till Odlalivets plusgiro: 116 38 10-3, eller odlalivets swish: 123 699 2556


Hjärtligt välkomna

Jana

 

QIGONGRESOR TILL KINA


Två uppskattade andliga hälsoresor till Kina. De som deltagit på dessa resor känner sig stärkta till kropp, själ och ande. 

Just nu kan man inte resa till Kina pga pandemin, resorna är uppskjutna tills vidare.

QIGONGRESA TILL WUDANG SHAN, 


Wudang shan har varit ett mål för daoistiska pilgrimer i många hundratals år. De vackra och stämningsfulla området är ett naturskyddat område som även utnämnts till unesco världkultuarv.
Vi håller till på Zixiao gong, Purpurmolnets palats, känt för att vara platsen där taiji quan grundades. Där får vi undervisning av en daoistisk mästare och vi kan lyssna på recitationerna och ceremonierna i temlet. Vi äter också samma fina vegetariska kost som de nunnor och munkar som bor i templet.
Två veckor som för en bortom tid och rum och dessutom får man en bra grund i qigong som gör att man kan fortsätta öva på egen hand. Det är två övernattningar i Beijing.


EN ANDLIG HÄLSORESA TILL TVÅ HELIGA BERG, ett lamabuddhistiskt och ett daoistiskt. Där övar vi meditation, qigong och vandrar för att få en djupare inlevelse i dessa andliga världar. Vi får möjlighet att träffa daoistiska mästare och buddhistiska lamor.
Vi får även ett smakprov på lite av kinas traditionella kultur i form av lektioner i matlagning, kalligrafi och musik.

Resan går till Sichuan och Yunnanprovinserna i västra Kina.  I Sichuan besöker vi Qingcheng shan, det berg där daoismens grundare Zhang Daoling verkade under Östra Han dynastin, för nästan två tusen år sedan. Vi kommer bo på Shangqing gong, Höga klarhetens palats, där det bor daoistiska nunnor och munkar. Där övar vi qigong och vandrar i berget. På templet serveras vegetarisk kost.

Efter sex nätter på Qingcheng shan flyger vi till Shangrila, en tibetansk stad i Yunnanprovinsen på över tretusen meters höjd, där vi besöker det största lamabuddistiska templet utanför Tibet. Sedan beger vi oss till Feilai si, där Meili xueshan (Kawa karpo på tibetanska) är beläget - en bergstopp på 6700 meter som vissa säger är det vackraste man kan skåda. Platsen är mycket helig för buddhister som reser hit på pilgrimsresor, då de även vandrar till den närliggande MIngyongglaciären. Under resan ska även vi besöka glaciären och dess kringliggande tempel.

Ifrån Shangrila flyger vi till Kunming, en stad på tvåtusen meters höjd, där vi stannar i tre nätter. Där kommer vi öva i parken om morgnarna, besöka varma källor och få välgörande massagebehandlingar.

Resan är 18 dagar med två övernattningar i Beijing, en på ditvägen och en på hemvägen.


Hälsoresor till Yunnan provinsen