KURSER sensommaren 2019


 QIGONG & MEDITATION: DE FEM DRAKARNA den 1 SEPTEMBER

En heldag i qigong och meditation. Vi övar de fem drakarna stående och sittande. Denna qigong form är mycket stärkande och energigivande.

Kursen är på Elements, Karlbergsv 55.

Den kostar 1400 kr.

Vi startar klockan 10 och slutar 17 och har ca en och en halv timmes lunchpaus.

Alla är välkomna.

För garanterad plats anmäl snarast genom att sätta in avgiften på odlalivets nordeakonto: 116 38 10-3 och mejla eller sms'a till mig, info@odlalivet.se 

telefon 0707 3488 00


Information om qigong och meditationskurserna för hösten 2019 kommer snart


HELANDE RYTMER, Trum workshop med De fem elementens rytmer 23-25 augusti

Rytmerna för De fem elementen som vi kommer trumma kommer från Dagara folket i västra Afrika, de använder sig av De fem elementen i sin medicin på liknande sätt som den kinesiska medicinen. Under helgen kommer man lära sig att trumma rytmerna, få kunskap om  fem elementen inom traditionell  läkekonst och hur man kan bli helare genom musik.

Jana kommer att gå igenom de fem elementen och lära ut qigong.

Kristina Aspeqvist är en mästare i afrikanska trummor och undervisar i trummandet och rytmerna.

En kurs som garanterat höjer livsandarna och glädjen.

Tid: Fredag den 23 augusti kl 18 till söndag den 25 augusti kl 15.

Kursen sker i Skogslund vid Ödeshög.

Priset är 3200 kr inklusive moms. Hyra av trumma kostar 500 kr om man behöver, det går bra att ha med en egen. Alla måltider alltså fredag middag, tre måltider på lördagen samt frukost och lunch på söndag kostar 450 kr vilket är självkostnadspris och betalas på plats. Man får hjälpa till lite vid måltiderna.

Övernattning i Skoglund i tipi och tält är gratis. Det går också att bo på vandrarhem i Ödeshög, då behöver man ha bil, det finns även möjlighet till gratis sovsal i Kulturhuset.

Man anmäler genom att sätta in 800 kr på Bendoula AB bankgiro 5348-6205 och skicka ett mail till kristina@rythmworks.se och berätta att du anmält dig. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.

Mer information kommer efter anmälan.

Antalet deltagare är begränsat.

titta även på Kristinas hemsida kristina@rythmworks.se

hjärtligt välkomna


QIGONG PÅ AMORGOS I GREKLAND 9-15 september


Åter en kurs på den vackra ön Amorgos, känd från filmen Det stora blå.

Ön har färre turister än de flesta öar, fina vandringsstråk och kristallklart vatten. Man anländer den 8 och reser den 16 så det blir sju heldagar med qigong. Bäst är att ta sig till Aten och därifrån med båt till Amorgos. Båttidtabellen har ännu inte kommit, så man kan avvakta med att köpa biljett till Aten. Hotellet ligger precis vid stranden. Upplägget blir ungefär ett pass på stranden före frukost, efter frukost kl 10-12 och på eftermiddagen kl 16-18, vi övar i en yogastudio nära havet.

Priset för dubbelrum är 25 euro per natt.

Priset för qigongkursen är 5800 kr.


 

 

 

 

 

  QIGONGRESOR TILL KINA


Två uppskattade andliga hälsoresor till Kina. De som deltagit på dessa resor känner sig stärkta till kropp, själ och ande. 

QIGONGRESA TILL WUDANG SHAN, ca 29 augusti- 12september 2020

Wudang shan har varit ett mål för daoistiska pilgrimer i många hundratals år. De vackra och stämningsfulla området är ett naturskyddat område som även utnämnts till unesco världkultuarv.
Vi håller till på Zixiao gong, Purpurmolnets palats, känt för att vara platsen där taiji quan grundades. Där får vi undervisning av en daoistisk mästare och vi kan lyssna på recitationerna och ceremonierna i temlet. Vi äter också samma fina vegetariska kost som de nunnor och munkar som bor i templet.
Två veckor som för en bortom tid och rum och dessutom får man en bra grund i qigong som gör att man kan fortsätta öva på egen hand. Det är två övernattningar i Beijing.


EN ANDLIG HÄLSORESA TILL TVÅ HELIGA BERG, ett lamabuddhistiskt och ett daoistiskt. Där övar vi meditation, qigong och vandrar för att få en djupare inlevelse i dessa andliga världar. Vi får möjlighet att träffa daoistiska mästare och buddhistiska lamor.
Vi får även ett smakprov på lite av kinas traditionella kultur i form av lektioner i matlagning, kalligrafi och musik.

Resan går till Sichuan och Yunnanprovinserna i västra Kina.  I Sichuan besöker vi Qingcheng shan, det berg där daoismens grundare Zhang Daoling verkade under Östra Han dynastin, för nästan två tusen år sedan. Vi kommer bo på Shangqing gong, Höga klarhetens palats, där det bor daoistiska nunnor och munkar. Där övar vi qigong och vandrar i berget. På templet serveras vegetarisk kost.

Efter sex nätter på Qingcheng shan flyger vi till Shangrila, en tibetansk stad i Yunnanprovinsen på över tretusen meters höjd, där vi besöker det största lamabuddistiska templet utanför Tibet. Sedan beger vi oss till Feilai si, där Meili xueshan (Kawa karpo på tibetanska) är beläget - en bergstopp på 6700 meter som vissa säger är det vackraste man kan skåda. Platsen är mycket helig för buddhister som reser hit på pilgrimsresor, då de även vandrar till den närliggande MIngyongglaciären. Under resan ska även vi besöka glaciären och dess kringliggande tempel.

Ifrån Shangrila flyger vi till Kunming, en stad på tvåtusen meters höjd, där vi stannar i tre nätter. Där kommer vi öva i parken om morgnarna, besöka varma källor och få välgörande massagebehandlingar.

Resan är 18 dagar med två övernattningar i Beijing, en på ditvägen och en på hemvägen.


Hälsoresor till Yunnan provinsen