DE FEM DRAKARNA, vi övar mest på de stående drakarna men även den sittande formen


Två workshop i denna form hålls på Samadhi Yoga i Gamla stan, Lilla Nygatan 9 och hörnet Kåkbrinken, ingång från kåkbrinken.
Söndag den 26/3 kl 10-12
Lördag den 1/ 4 kl 14-16

Priset är 350 kr per tillfälle, båda tillfällen kostar 600 kr.

ELDDRAKENS MERIDIAN QIGONG & MEDITATION heldag den 6/5
På Elements, Karlbergsvägen 55, kl 9:30- 16:30 med lunchpaus.
Heldagen kostar 1700 kr.

Båda dessa former balanserar och stärker kropp och själ, alla är välkomna vana som nya utövare.
Betala till odlalivets nordea: 116 38 10 -3 eller swisha till: 123 699 2556 och mejla eller messa att ni anmält er.

TYST RETREAT QIGONG & MEDITATION 29/5 - 2/6

QIGONGFORMEN 28 LUNAR MANISONS & MEDITATION 

28 Lunar mansion är en underbar qigongform som gör en mjukare och flexiblare och samtidigt starkare i kroppen. Meditationen kommer ha temat "bli fri från negativa tankar och känslor".
Så vi varvar rörelser med sittande meditation och för att verkligen gå in, känna efter och behålla effekten av övningarna kommer vi vara i tystnad. Jag talar när jag förklarar moment.
Det kommer vara inlagt föreläsning och frågestund mitt i, samt sista dagen på förmiddagen eller till lunch bryter vi tystnaden.
Vi kommer starta varje dag med qigong före frukost, efter frukost blir det meditation och sedan qigong, efter lunch har vi siseta då man kan undersöka naturen och chilla, sedan övar vi igen ca två timmar före middag, och efter middag blir det ett lättare kvällspass eller föreläsning.
Under dessa dagar lär man sig en ny qigongform, får en känsla av mer lätthet, frihet och glädje i kropp och sinne.

Retreaten hålls på Sju Sjöar som ligger i Öxnevalla, sydöst om Kungsbacka. Det är som namnet låter ett naturskönt område. Ni kan gå in på sjusjoar.se och se på bilder.
Retreaten startar kl 13 den 29/5 med lunch och slutar kl 14 den 2 maj efter lunch. 
Maten kommer vara vegetarisk, närodlad och närproducerad, köket är med i Smaka på Västsverige och är ekologisk så långt det går.
Mat och logi: 4900 kr för dubbelrum, tillkommer 800 för enkelrum.
Kursen kostar 4000 kr.

Obs: Jag måste bestämma 30 mars om jag kan hyra stället och då behöver jag ett minimum antal deltagare. 
Därför får ni gärna tänka efter noga och därpå anmäla er direkt, så jag vet om detta går att arrangera.
Efter anmälan om tillräckligt många anmäler sig kommer man få en anmälningsavgift och sedan får man betala en viss procent om man avanmäler sig.


 
Hjärtligt välkomna

Jana

 

QIGONGRESOR TILL KINA


Två uppskattade andliga hälsoresor till Kina. De som deltagit på dessa resor känner sig stärkta till kropp, själ och ande. 

Just nu kan man inte resa till Kina pga pandemin, resorna är uppskjutna tills vidare.

QIGONGRESA TILL WUDANG SHAN, 


Wudang shan har varit ett mål för daoistiska pilgrimer i många hundratals år. De vackra och stämningsfulla området är ett naturskyddat område som även utnämnts till unesco världkultuarv.
Vi håller till på Zixiao gong, Purpurmolnets palats, känt för att vara platsen där taiji quan grundades. Där får vi undervisning av en daoistisk mästare och vi kan lyssna på recitationerna och ceremonierna i temlet. Vi äter också samma fina vegetariska kost som de nunnor och munkar som bor i templet.
Två veckor som för en bortom tid och rum och dessutom får man en bra grund i qigong som gör att man kan fortsätta öva på egen hand. Det är två övernattningar i Beijing.


EN ANDLIG HÄLSORESA TILL TVÅ HELIGA BERG, ett lamabuddhistiskt och ett daoistiskt. Där övar vi meditation, qigong och vandrar för att få en djupare inlevelse i dessa andliga världar. Vi får möjlighet att träffa daoistiska mästare och buddhistiska lamor.
Vi får även ett smakprov på lite av kinas traditionella kultur i form av lektioner i matlagning, kalligrafi och musik.

Resan går till Sichuan och Yunnanprovinserna i västra Kina.  I Sichuan besöker vi Qingcheng shan, det berg där daoismens grundare Zhang Daoling verkade under Östra Han dynastin, för nästan två tusen år sedan. Vi kommer bo på Shangqing gong, Höga klarhetens palats, där det bor daoistiska nunnor och munkar. Där övar vi qigong och vandrar i berget. På templet serveras vegetarisk kost.

Efter sex nätter på Qingcheng shan flyger vi till Shangrila, en tibetansk stad i Yunnanprovinsen på över tretusen meters höjd, där vi besöker det största lamabuddistiska templet utanför Tibet. Sedan beger vi oss till Feilai si, där Meili xueshan (Kawa karpo på tibetanska) är beläget - en bergstopp på 6700 meter som vissa säger är det vackraste man kan skåda. Platsen är mycket helig för buddhister som reser hit på pilgrimsresor, då de även vandrar till den närliggande MIngyongglaciären. Under resan ska även vi besöka glaciären och dess kringliggande tempel.

Ifrån Shangrila flyger vi till Kunming, en stad på tvåtusen meters höjd, där vi stannar i tre nätter. Där kommer vi öva i parken om morgnarna, besöka varma källor och få välgörande massagebehandlingar.

Resan är 18 dagar med två övernattningar i Beijing, en på ditvägen och en på hemvägen.


Hälsoresor till Yunnan provinsen