QIGONG & MEDITATION HÖST OCH VINTER 2019

 

STÄRK DIN INRE ELD I VINTER MED DRAK OCH TIGER QIGONG.
Både De fem drakarna och tigerns qigong är traditionella, kraftfulla, stärkande och roliga qigong former.
Qigong hjälper oss att få mer energi och mental klarhet samtidigt som man blir mer lugn och samlad, dessa övningar är även mycket stärkande och balanserande fysiskt.

 DE FEM DRAKARNAS QIGONG. Lördagen den 23 november, kl 12-17
De fem drakarna består av en stående och sittande form. Denna qigong kommer från Wudang.
Ni får äta brunch eller tidig lunch innan, en fikapaus med frukt och nötter ingår.
 

TIGERNS QIGONGSöndag den 24 november kl 9:30- 15:30 med en dryg timmas lunchpaus, fika ingår.
 Även sittande meditation. Tigerns form kommer från Emei.


En dag kostar 1200 kr, och båda dagarna kostar 2200 kronor..
Det finns meditationskuddar på plats.
Kursen hålls på Elements, på Karlbergsvägen 55, portkod får man efter anmälan.
Anmäler gör man genom att betala avgiften till odlalivets nordeakonto 116 38 10-3 och meddela mig på 0707 348800 eller jana@odlalivet.se

hjärtligt välkomna


jana
QIGONG PÅ AMORGOS I GREKLAND 9-15 september


Åter en kurs på den vackra ön Amorgos, känd från filmen Det stora blå.

Ön har färre turister än de flesta öar, fina vandringsstråk och kristallklart vatten. Man anländer den 8 och reser den 16 så det blir sju heldagar med qigong. Bäst är att ta sig till Aten och därifrån med båt till Amorgos. Båttidtabellen har ännu inte kommit, så man kan avvakta med att köpa biljett till Aten. Hotellet ligger precis vid stranden. Upplägget blir ungefär ett pass på stranden före frukost, efter frukost kl 10-12 och på eftermiddagen kl 16-18, vi övar i en yogastudio nära havet.

Priset för dubbelrum är 25 euro per natt.

Priset för qigongkursen är 5800 kr.

 

  QIGONGRESOR TILL KINA


Två uppskattade andliga hälsoresor till Kina. De som deltagit på dessa resor känner sig stärkta till kropp, själ och ande. 

QIGONGRESA TILL WUDANG SHAN, ca 29 augusti- 12september 2020

Wudang shan har varit ett mål för daoistiska pilgrimer i många hundratals år. De vackra och stämningsfulla området är ett naturskyddat område som även utnämnts till unesco världkultuarv.
Vi håller till på Zixiao gong, Purpurmolnets palats, känt för att vara platsen där taiji quan grundades. Där får vi undervisning av en daoistisk mästare och vi kan lyssna på recitationerna och ceremonierna i temlet. Vi äter också samma fina vegetariska kost som de nunnor och munkar som bor i templet.
Två veckor som för en bortom tid och rum och dessutom får man en bra grund i qigong som gör att man kan fortsätta öva på egen hand. Det är två övernattningar i Beijing.


EN ANDLIG HÄLSORESA TILL TVÅ HELIGA BERG, ett lamabuddhistiskt och ett daoistiskt. Där övar vi meditation, qigong och vandrar för att få en djupare inlevelse i dessa andliga världar. Vi får möjlighet att träffa daoistiska mästare och buddhistiska lamor.
Vi får även ett smakprov på lite av kinas traditionella kultur i form av lektioner i matlagning, kalligrafi och musik.

Resan går till Sichuan och Yunnanprovinserna i västra Kina.  I Sichuan besöker vi Qingcheng shan, det berg där daoismens grundare Zhang Daoling verkade under Östra Han dynastin, för nästan två tusen år sedan. Vi kommer bo på Shangqing gong, Höga klarhetens palats, där det bor daoistiska nunnor och munkar. Där övar vi qigong och vandrar i berget. På templet serveras vegetarisk kost.

Efter sex nätter på Qingcheng shan flyger vi till Shangrila, en tibetansk stad i Yunnanprovinsen på över tretusen meters höjd, där vi besöker det största lamabuddistiska templet utanför Tibet. Sedan beger vi oss till Feilai si, där Meili xueshan (Kawa karpo på tibetanska) är beläget - en bergstopp på 6700 meter som vissa säger är det vackraste man kan skåda. Platsen är mycket helig för buddhister som reser hit på pilgrimsresor, då de även vandrar till den närliggande MIngyongglaciären. Under resan ska även vi besöka glaciären och dess kringliggande tempel.

Ifrån Shangrila flyger vi till Kunming, en stad på tvåtusen meters höjd, där vi stannar i tre nätter. Där kommer vi öva i parken om morgnarna, besöka varma källor och få välgörande massagebehandlingar.

Resan är 18 dagar med två övernattningar i Beijing, en på ditvägen och en på hemvägen.


Hälsoresor till Yunnan provinsen